HELPCENTER

In dit artikel:

  1. Een virus en uw website

  2. Voorkomen is beter dan genezen

 
 

Een virus en uw website

Webstijl is geen systeembeheer. Maar waarom dan tóch dit artikel? Een virus kan indirect invloed hebben op uw website. Vaak heeft een virus de eigenschap om log-in gegevens van uw website op uw computer te doorzoeken. Wellicht heeft u deze ergens opgeslagen op uw computer en komen deze 'in handen' van het virus. Uw website loopt dan direct gevaar. Het virus geeft deze gegevens door aan de ontwikkelaar hiervan. Uw gegevens zijn dan in handen van een kwaadwillende virus-ontwikkelaar. Geen gewenste situatie! U moet er toch niet aan denken dat uw website straks vol staat met niet-relevante inhoud? Of zelfs erger; volledig verwoest is?

 

Voorkomen is beter dan genezen

Het genezen van dit euvel kost vaak veel tijd, zowel van uw kant als van onze kant. U bent liever bezig met uw onderneming runnen dan uw website genezen. Neem daarom de volgende punten in acht:

  • Zorg dat u een goede virusscanner installeert. In deze virusscanners is veelvuldig in te stellen dat ze elke week een scan uitvoeren.
  • Wanneer u e-mails niet vertrouwd, klik dan nooit de link aan en verwijder deze permanent. Denk bijvoorbeeld aan een bank die vraagt om log-in gegevens. Banken zullen dit nooit doen!
  • Sla uw log-in gegevens van uw website altijd zo veilig mogelijk op. Bewaar deze dus niet uw e-mail. Sla dit liever in een beveiligd bestand op.

Mocht er ooit iets vreemd aan de hand zijn schroom dan niet contact met ons op te nemen. Een virus kunnen wij niet voor u verwijderen, maar we willen altijd met u meedenken!