1. Afbeeldingen verkleinen

Afbeeldingen

Grootte afbeeldingen kunnen uw website drastisch langzamer maken. Daarom worden er alleen grootte afbeeldingen gebruikt voor sliders en dergelijken.

Als uw foto of afbeelding veel groter is dan nodig dan kunt u deze natuurlijk gemakkelijk verkleinen.

Open Paint en klik vervolgens links bovenin op de blauwe knop.

Open de afbeelding die u wilt aanpassen.

Het bestand moet nu geopend zijn in Paint.

Klik op formaat wijzigen

U kunt nu kiezen of u de afbeelding in procenten of pixels wilt veranderen. De voorkeur gaat uit naar pixels.

U kunt nu zien hoe groot de afbeelding is in pixels.

Verander de grootte in pixels. 600 pixels hoog of breed is normaal gesproken groot genoeg. Klik op OK.

Uw afbeelding is nu de juiste grootte.

Sla de afbeelding op. U bent klaar met de afbeelding verkleinen.