1. Afbeelding bewerken

Afbeelding bewerken

Hieronder staat beschreven hoe u bestanden kunt bewerken.

1. Log in via het webadres http://www.uwdomein.nl/wp-admin
  2. Klik in het Dashboard “Bestanden bibliotheek”.
  3. Ga met de muis over de afbeelding en klik “bewerken”.

4.   U kunt hier het volgende bewerken: titel, alternatieve tekst, onderschrift en beschrijving. In het geval van een afbeelding kunt u ook de afbeelding bewerken, zoals bijsnijden/verkleinen. Dit kan door op “afbeeldingen bewerken” te klikken.

Als u daar op heeft geklikt krijgt u een venster er bij met een aantal opties.
Deze staan hier onder aangegeven m.b.v. nummers.

1. Bijsnijden - Door een gedeelte in de afbeelding te selecteren kan je hem bijsnijden. Dit betekent dat het geselecteerde gedeelte overblijft van de afbeelding. Tip: Houd de Shift toets ingedrukt tijdens het selecteren  van een gedeelte in de afbeelding. Dit zorgt er voor dat de vierkant gelijk blijft.

2. Roteer  tegen de klok in - Door hier op te klikken draait de afbeelding een kwartslag tegen de klok in

3. Roteer met de klok mee - Door hier op te klikken draait de afbeelding een kwartslag met de klok mee

4. Verticaal spiegelen -  De afbeelding wordt verticaal gespiegeld(ondersteboven).

5. Horizontaal spiegelen - De afbeelding wordt horizontaal gespiegeld.

6. Ongedaan maken - Maak je vorige wijziging aan de afbeelding ongedaan.

7. Opnieuw  - Door hier op te klikken draai het ongedaan maken terug.

8. Afbeelding schalen - Als u hier op klikt krijgt u een optie om nieuwe afmetingen aan de afbeelding te geven. Let op!  Als de afbeelding groter wordt gemaakt dan het orgineel is, kan de afbeelding wazig worden.

9. Afbeelding bijsnijden Aspect Ratio - Je kunt het bijsnijden aspect ratio specificeren en vervolgens de Shift toets indrukken terwijl je sleept om deze te vergrendelen. De waarden kunnen 1:1 (vierkant), 4:3, 16:9, enz. zijn. Als er al een selectie is, zal het aspect ratio onmiddellijk ingesteld worden.

10. Thumbmail instellingen -Je kunt hier instellen of de wijzigingen gelden voor alle beeldformaten of alleen voor de thumbnail.

Als er wijzigingen zijn aangebracht vergeet deze dan niet door te voeren. Dit kan door op “opslaan” te klikken.